192010 KALF3
192010 KALF2
192010 KALF3
192010 KALF2

”Hundra procent ekologiskt – en självklarhet”

– Det är lätt när man väl har bestämt sig, säger Rune Kalf Hansen på Kalf & Hansen. Nordisk, ekologisk och närproducerad snabbmat som hittat rakt in i den medvetna Stockholmarens hjärta.

Entusiastiskt och återkommande under samtalet förklarar Rune Kalf Hansen, delägare och kock på Kalf & Hansen om hur det i dagens samhälle inte alls är speciellt svårt att vara en medveten konsument, eller en medveten leverantör, vad gäller miljöaspekt och hållbarhet. Valmöjligheterna är många och för den som har bestämt sig blir den personliga tillfredställelsen så stor att engagemanget att hitta ännu schysstare alternativ blir till ett intresse som bara växer och växer.

     – Det går inte riktigt att försvara idag att inte tänka ekologiskt. Det blir ett naturligt intresse och kunskapsspår som man tar vidare in i alla områden i livet, säger Rune. Vi har alla ett stort och gemensamt ansvar för miljön.

     Rune äger och driver tillsammans med sin son Fabian, även han utbildad kock, Kalf & Hansen. Ett snabbmatskoncept som bottnar sig i en gemensam önskan att kunna erbjuda bättre snabbmat med bästa möjliga råvaror som ger minsta möjliga miljöpåverkan.

     – Kalf & Hansen är Fabians och min tolkning av nordisk snabbmat. Vi vill visa att ekologiskt, närproducerat och rättvisemärkt är till hundra procent möjligt.


192010 KALF1


     Menyn består av kött-, fisk- och vegetariska frikadeller med tillbehör. Måltiderna präglas av äkta matglädje och lagas från grunden. Råvarorna är säsongsbetonade. Det är god och hälsosam mat, helt utan tillsatser, som bottnar i en schysst produktion.

     – Jag vet att kycklingarna inom den konventionella produktionen har haft det för jävligt. Det känns inte som en höjdare på tallriken. En rätt blir alltid godare om man vet att kycklingen har haft ett bra liv.

     Grönsakerna är navet i måltiden och proteinet är tillbehör. Ett sätt att tänka kring måltiden som gynnar såväl hälsa som miljö och plånbok. Grönsaker och rotfrukter väljs utifrån årstid, och serveras ångade eller stekta. Övriga tillbehör är bröd, såser och kryddor. Till efterrätt finns olika sorters chokladbollar och nötkakor. Allt tillrett med respekt för den värld vi alla lever i.

     Rune är utbildad kock i Danmark. Han har lång erfarenhet från restaurangbranschen som köksmästare, kock och egen företagare. Han har utkommit med ett flertal kokböcker samt engagerats som matexpert i ett antal TV-program. Fabian valde att gå Restaurangskola på gymnasiet och blev vald till ”Årets framtidslöfte”, på Restauranggalan 2015.

     Det ekologiska tänket går igenom i allt. Inredning, porslin, målarfärg, arbetskläder, el-val, transporter, omsorg om djur och natur, med mera.

     – Vi kompromissar inte med det ekologiska. Vi lever som vi lär och tänker verkligen på helheten, säger Rune. Vi vill bevisa att det går att välja ekologiskt i alltifrån val av råvaror till det trä vi använder i vår inredning och den tråd som används i våra arbetskläder. Det finns dock alltid utrymme till förbättring. I vårt team har vi en miljöansvarig som ser till att vi utvecklas ännu mer i vårt miljötänk. Är det inte ekologiskt, miljövänligt och etiskt korrekt, så är det inte intressant. När vi jobbar vet vi att allt är schysst, det skapar en stolthet och en stark gemenskap. Det är fantastiskt.

2019-02-22
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies