– Ambitionen är att Två Små Svin ska vara en avslappnad kvarterskrog dit man kan gå för att äta och ta en öl utan att bli ruinerad, säger Jimmy Nygren, kock och ägare tillsammans med kollegan Kalle Olofsson.
På menyn finns 25 olika smörrebröd – några är stående inslag, andra byts ut eller förändras regelbundet. Till exempel finns alltid ett antal sillbaserade smörrebröd samt en skagentallrik som är en storsäljare.
– Gemensamt är att de består av lite bröd med mycket pålägg. Precis som det ska vara! förklarar Jimmy.
Brödet som används är givetvis danskt rågbröd som ibland smörsteks och ibland bres på danskt vis. För de som önskar finns även ett glutenfritt rågbröd.
När man läser menyn vattnas det i munnen. Här finns nämligen alltifrån varmbakad leverpastej med champinjoner och bacon, friterad spätta med räkor och dansk remouladsås samt den tjeckiska fläsksidan med krispig svål serverad med surkål och husets egen brännvinssenap.
Både öppettiderna och priserna är generösa. Köket stänger inte förrän klockan 22 alla dagar i veckan. Och på helgerna slår man upp dörrarna redan klockan 11.
– Då dukar vi upp en smörrebrödsbuffé och erbjuder en härlig helgbrunch inklusive kaffe och hembakad kaka för endast 149 kronor, säger Jimmy.
Två Små Svin har på kort tid etablerat sig som ett populärt alternativ i Årstas rika krogutbud, och de båda krögarna ser fram emot sommaren då de kan öppna den stora uteserveringen med plats för 60 gäster.
– Vi har också långt gångna planer på en inglasad utbyggnad, ett orangeri där man kan sitta året om, säger Jimmy.