156063 KG

En enkelhet med klass

Det finns nog inte en enda Morabo som inte har en relation till Korsnäsgården. I den gamla välbevarade disponentvillan med stadens största trädgård råder en familjär stämning och gästerna, både privatpersoner och konferensgäster, har en hänförande vacker utsikt över Siljan medan de intar en god brunch, lunch eller middag.

Korsnäsgården byggdes 1928 och utgjorde ursprungligen som disponentbostad åt jägmästarfamiljer och gav kontorsutrymme åt Korsnäs. Under 70-talet köptes villan och omvandlades till hotellverksamhet och sedan tre år tillbaka ägs Korsnäsgården av Britta Östhol, som förälskat sig i byggnaden. När hon tog över såg hon till att börja renovera hela huset från grunden. Med vördnad, ska tilläggas.
   – Varenda list är ny, men jag ville göra allt med omsorg. När jag var på väg att ta över huset ringde jag först en snickare som jag känner – en spelman från Leksand med känsla för det genuina – om han ville hjälpa mig med Korsnäsgården. Hade han inte velat det hade jag aldrig tagit över, berättar Britta Östhol.

Moraborna var mycket engagerade i renoveringen, något som Britta Östhol tycker är otroligt kul. Husets karaktär består och det lilla trånga 70-talsköket har utökats till ett riktigt restaurangkök, något som möjliggör à la carte-matlagning på säsongens primörer, närodlat i den mån det är möjligt. Tanken är att husets genuinitet ska gå igen i maten.
   – Vi har fantastiska kockar och det har varit en fröjd att arbeta med alla som varit här. Vi hade ett kockteam här i somras och vi var alla förvånade över det tryck som varit, säger Britta Östhol.

Hösten innebär hemlagade pajer, kyckling med fetaost och pesto och liknande luncher. Britta Östhol har något på gång, men är hemlighetsfull. Ett nytt samarbete med kockar kan hon avslöja att det handlar om. Och till jul dukar Korsnäsgården i vanlig ordning upp till julbord.

Britta Östhol vill att Korsnäsgården ska vara en mötesplats för Moraborna och läget är perfekt för det. Villan ligger nära tågstation och Gustav Vasabåten som kör under sommarmånaderna.
   – Det är en viss miljö som gör kunden lite förväntansfull och vi vill verkligen ha bra mat och bästa service. Samtidigt ska det inte bli högtidligt. Det ska vara en enkelhet med klass och hela Mora är välkomna!

Ja, folk utanför Mora med, för den delen. Det är faktiskt framför allt företag och gäster utanför staden som hittar till den vackra byggnaden med god mat och konferensmöjligheter.

2015-10-22
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies