156070 KF0
156070 KF
156070 KF1
156070 KF0
156070 KF
156070 KF1

Engagerad personal och medvetet miljötänk

Trycket på förskolorna i Kista är hårt eftersom fler väljer att flytta hit. Kista förskolor består i dagsläget av fem olika förskolor, tre från 70-talet och två från 2000-talet. Här arbetar lärarna övergripande mellan verksamheterna med ämnen som naturvetenskap, teknik, språk, kost och hälsa.

Samarbetet mellan de olika förskolor som ingår i Kista förskolor är bra. Pedagogerna på de olika förskolorna möts, inspireras och delar erfarenheter med varandra i olika pedagogiska sammanhang. Det är en klar fördel, menar förskolechefen Agneta Lundin och biträdande förskolechef Maria Henricsson.

Agneta har själv varit i förskolebranschen sedan 70-talet och sett utvecklingen från små barngrupper och outbildad personal hela vägen till där vi befinner oss i dag. Agneta Lundin framhåller även personalen som verksamhetens främsta resurs och att alla har utbildning – något som är sällsynt.

För att ha ett nära samarbete med de anställda är Agneta Lundin och Maria Henricsson noga med att vara ute på plats flera gånger i veckan.
   – Vi vill stötta så mycket vi kan, menar Maria Henricsson.

Samtliga förskolor har certifierats med Håll Sverige Rents Grön Flagg, som är ett verktyg för hållbar utveckling inom skola och förskola. Verktyget har ett lösningsinriktat fokus där barn och unga blir delaktiga i ett positivt förändringsarbete runt miljö och hälsofrågor.

Arbetet med Grön Flagg bidrar till att barnen har en hel del kunskap om vad som är nyttigt och inte. Dessutom åker barn till Rosendals trädgård för att odla och skörda flera gånger om året, en glädje som brukar sprida sig vidare till barnens familjer.

Barnen blir bekanta med källsortering, skog och natur. Och med Järvafältet inpå knuten är det enkelt. Utemiljön i sig brukar vara ett skäl till att många väljer Kista förskolor.

På Kista förskolor har man hemlagad mat, ekologiskt till stor del, på varje förskola. Det gör en skillnad för upplevelsen att känna doften av en vällagad lunch från köket någon timme innan det är dags att sätta sig till bords. Att begränsa barnens sockerintag är en självklarhet.
   – Det finns en tendens till barnfetma och dåliga tänder, så vi serverar så lite socker som möjligt, säger Agneta Lundin.

2015-10-08
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies