David är kock och Theresa har under många år arbetat inom restaurang- och hotellbranschen i flera länder och världsdelar. Ganska snart efter att de blivit ett par bestämde de sig för att satsa på något eget tillsammans, och tidigt stod det klart att satsningen var mot catering.
– Det vi uppskattar mest med att driva en cateringverksamhet är det personliga mötet med varje kund, säger Theresa och David fyller i:
– Ja, och variationen. Inget uppdrag är det andra likt.
De båda framstår som väldigt samspelta och fyller ofta i varandras meningar. Rollerna och arbetsfördelningen mellan dem är tydliga.
– David driver på och jag bromsar, skrattar Theresa.
På så sätt har verksamheten vuxit i lagom takt vilket är oerhört viktigt för paret. Kvaliteten får aldrig tummas på. Även arbetsfördelningen mellan dem är tydlig. Theresa är ytterst ansvarig för kundmöten och servering medan David är den som lagar maten.
Stenkullen Bergers Kök & Catering välkomnar alla sorters uppdrag. Alltifrån plockmenyer för företagsevent med hundratals deltagare till mindre grillfester i privata trädgårdar.
– Vi har gjort ganska många stora bröllop med trerätters och fatservering, berättar Theresa som exempel på en specialitet.
– Men vi har inga färdiga lösningar utan börjar alltid med att fråga kunden hur just de vill ha det och därefter ser vi till att lösa det, utvecklar David.
Några kunder önskar dock enkla förslag och i framtidsplanerna ingår att för dessa erbjuda fasta menyer. Flexibilitet är ordet.