161032 FH
161032 FH0
161032 FH
161032 FH0

Hälsingegård med smak av Italien

Att bo på en äkta Hälsingegård i en unik miljö är en minnesvärd upplevelse. Frägsta Hälsingegård, Mellan Delsbo och Hudiksvall, är en av de bäst bevarade i sitt slag, med stora delar exteriört och interiört i original sedan 1821. I kombination med gårdens italienska restaurang får du ett minne för livet.

Efter att ha växt upp i Rom flyttade Henrik Rugolo till Sverige tillsammans med fru och barn för att återförenas med sina svenska rötter – och för att driva Frägsta Hälsingegård. Gården har varit i familjens ägo sedan 1960-talet då den köptes av Henriks morföräldrar. Och mötet mellan Italien och Hälsingland blev succé redan från start.

Här erbjuds i dag en mängd evenemang för sällskap och företag, som de uppskattade aktiviteterna olivoljeprovning, gemensam matlagning samt blindtester av italienska viner. Kring jul vallfärdade gäster för det högklassiska julbordet. Maten står kort och gott i centrum på Frägsta.

– För vår familj är måltiden en oerhört viktig del av livet, och det vill vi förmedla till våra gäster, säger Henrik Rugolo.

En äkta italiensk matupplevelse kräver specialimporterade råvaror. Ostar, charkuterier, olivoljor – allt är valt med stort kunnande och med omsorg om italiensk matkultur.

För att bevara den historiska miljön krävs vissa anpassningar gällande moderna bekvämligheter.

– Våra gäster kommer främst för miljön här och vi ser det som vår plikt att, i mormors och morfars anda, bevara gården för framtida generationer, förklarar Henrik.

Trots bevarandefilosofin finns stora utvecklingsmöjligheter. Sedan man i somras renoverade drängstugan har man nu plats för 20 övernattande gäster. Men här finns fler utrymmen att inreda till sovrum samt en loge där man sommartid anordnat stora bröllop. Expansionsdrömmarna har dock en tydlig gräns.

– Vi kommer aldrig att kompromissa med kvaliteten på Frägsta, säger Henrik säkert.

2016-02-11
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies