– Vi har dukat upp vårt skaldjursbord under 15 jular i rad nu så det börjar bli tradition, skrattar Michael Hallbäck, vd på Friiberghs Herrgård.
Han medger dock att skaldjur även finns på fler julbord, men att få äta precis hur mycket man vill är unikt för Friiberghs Herrgård.
Utmärkande för denna konferens- och hotellverksamhet är annars det natursköna läget vid Mälarens strand. Trots närheten till både Stockholm och Arlanda är här alldeles tyst och luften lätt att andas.
På Herrgården, med anor från 1700-talet, finns 67 hotellrum fördelade på åtta olika byggnader. Vid vattnet har man byggt en sjöbastu och på terrassen utanför finns en bubbelpool för varma bad året runt. Mat och dryck står i centrum på Friiberghs.
– Vi har tre sommelierer och arbetar väldigt mycket med vinprovningar och andra evenemang med dryck i fokus, berättar Michael Hallbäck och tillägger att Friiberghs exempelvis har ett av Sveriges bästa whiskeysortiment.
I köket arbetar flera framstående kockar och med utgångspunkt i säsongens råvaror skapar man lunchrätter med rötter i svensk husmanskost och nyskapande gourmetmiddagar med lyxkant.
I veckorna är de flesta gästerna inbokade för konferens, här finns alla förutsättningar för kreativa och givande möten. Möjligheterna att anpassa efter behov är stora.
– Helgerna är oftast fullbokade av privatgäster. Många kommer för att spela golf på vår egen bana eller närliggande Bro-Bålsta Golfklubb. Men lika många kommer för att äta gott, umgås och njuta av lugnet i våra vackra omgivningar, avslutar Michael Hallbäck.