Redan till frukost klockan 8.00 slås portarna upp till restaurangen på Frölunda Torg. Då serveras de populära och prisvänliga frukostpaketen. Bacon, äggröra och tekaka med sallad och kaffe eller te, för den mer klassiska frukostätaren. Yoghurt med granola samt smoothies, som en elegant uppdatering av din frukostbricka.
Lunchen serveras mellan klockan 11.00 till 15.00. Det tätnar bland borden och många gäster kommer hit för att ta del av de tre köken som är stommen i Flavour Markets food court.
– Vi har smaker från alla världens hörn, säger Ola Ahlgren, som startade Flavour Market 2016 tillsammans med sina kolleger. Han påbörjade sin yrkesbana i branschen genom att gå Restaurangskola, för att sedan arbeta som kock i tre år. Sju år tillbringade han bakom baren och därefter öppnade han krog i Göteborg. Ola sålde krogen då han vill få mer tid med barnen och arbetade de följande nio åren som säljare i restaurangbranschen. 2016 var tiden mogen för att starta eget igen.
Efter en lägesanalys upplevde Ola att det saknas krogar som lagar mat från grunden, i köpcentrum. Han vill erbjuda ett prisvärt ställe till Göteborgarna, med hög kvalitet, där all mat tillagas på plats i eget kök.
– Ett enkelt ställe, menar Ola. Du ska känna att du får mycket värde för dina pengar. Du beställer och betalar, får din mat, äter, umgås och går när du är klar. Här möter du ett öppet kök och glad personal. Vi välkomnar precis alla. Företag, studenter, pensionärer, barnfamiljer och turister. Du får en skön miljö om du kommer hit och menyn varieras och utvecklas ständigt.
Husman Classic-köket serverar en svensk klassisk kötträtt och en fiskrätt. Det kan exempelvis vara en kalvfärsbiff med potatismos, eller torsk i vitvinssås med dillpotatis. Street Food-köket har alltid en variant på hamburgare, samt en Veckans Street Food med amerikanska eller asiatiska förtecken. Flavour Kitchen är en buffé för dig som har en nyfikenhet på all världens olika smaker. Vad sägs om en marockansk tomat- och paprikagryta med kikärtor, smörbönor och kyckling? Eller om du föredrar ett vegetarianskt alternativ, så utesluter du kycklingen.
Genomgående för alla tre köken är att det också serveras en generös salladsbuffé.
– Vi har något för alla; från allätare till vegetarianer och veganer, berättar Ola. På menyn finns också rätter som är gluten- och laktosfria. Det är bara att höra dig för hos personalen.
Ola har tagit hjälp av en välkänd Stockholmsdesigner för att sätta prägeln i form av inredning och färger. Det är en avskalad, trendig känsla men ändå med en varm framtoning.
Restaurangen har öppet till 20.00 måndag till torsdag och till 21.00 på fredagar. Under kvällarna kopplar kockarna ett hårdare grepp kring Street Food-köket som uppdateras och buffén håller öppet till stängning. Under helgerna öppnar baren som serverar våfflor, glass, milkshakes, smoothies, läsk, öl och vin.
– Även om grunden alltid är mat för oss så kommer vi framöver satsa på en lite snyggare ölhallskänsla, säger Ola, att utöka sortimentet och förfina baren. Vi planerar också för en uteservering.
Flavour Market har idag samarbete med företagshotell dit man kör ut matlådor och sallader. Catering finns även för privatpersoner och företag. Företaget slänger ingen överbliven mat utan kyler ner den, packar i matlådor och säljer till halva priset. Allt för att bidra till ett minskat matsvinn.
Det går inte att ta miste på Olas passion och visionen är stark och tydlig. Hans erfarenhet av branschen ger en känsla för detaljer och viljan att sätta formatet för Flavour Market är en pågående process.