Hos Butchers Burgers & Food har de verkligen anammat streetfood-konceptet men med en egen tvist, då all mat tillverkas med kvalitet och från grunden. Hit ska det vara enkelt att bara komma in och slå sig ner för att äta en lunch eller middag.
– Hela tanken är att vi ska vara ett mysigt, litet ställe som är enkelt. Här kan man inte förbeställa bord och alla beställningar sker i kassan.
Restaurangen som finns i centrala Växjö har också en fin uteservering, med det lite råa uttrycket, som bland annat har byggts upp med pallkragar.
– Vi vill köra det amerikanska 50-talsstuket och är väldigt nöjda med det vi lyckats utforma, där vi fokuserat på enkelheten och återanvänt mycket material, säger Daniel Wieslander.
Daniel som äger och driver verksamheten kom in i branschen av en händelse. Det var hans tidigare kompanjon som bekantade honom med branschen och genom åren har de drivit några restauranger, innan de landade i Butchers Burgers & Food.
– Vi ville ha något enkelt inom streetfood-struket. Det har alltid legat mig varmt om hjärtat och det är mat som tilltalar många.
Tillverkar hamburgare från grunden
På Butchers Burgers & Food serveras hamburgare av olika slag, som alla är tillverkade med dagsfärska råvaror. Köttet maler och pressar de på plats varje dag och brödet köps in från ett bageri tvärs över gatan.
– Utvecklingen som skett med hamburgare är en kul resa, då det gått från att vara snabbmat, i form av fryst livsmedel till att man maler köttet själv och gör sin egen blandning.
Daniel berättar att hemligheten bakom en god hamburgare ligger i enkelheten, ju färre råvaror, desto bättre.
– Man ska inte ha för mycket konstiga kryddor. Köttet ska smaka kött och använder man sig av bra råvaror kommer man långt. Det ska vara en smakupplevelse när man kommer till oss, där köttsmaken är framträdande.
Egen öl
På menyn finns även vegetariska hamburgare och inom kort kommer de även utöka med en till vegetarisk rätt.
Här finns också sallader, chicken wings och fish and chips samt att de serverar olika internationella rätter som byts ut allt eftersom. Restaurangen som har öppet sex dagar i veckan har fullständiga rättigheter. De har också sin egen öl som de tagit fram i ett samarbete med ett bryggeri.
– Det är öl som är utprovad för att passa vår mat.
Kunderna består av människor i alla åldrar men hit kommer många i åldrarna 25-35 år samt många skolungdomar.
– De yngre kommer ofta under luncherna, då vi serverar maten till ett bra pris.
Uppskattar enkelheten
Idag har Butchers Burgers & Food funnits i tre år och har tre fast anställda och några timanställda. I framtiden finns drömmen om att expandera men i lagom takt.
– Det är lockande att expandera med fler restauranger men samtidigt är man också rädd för att tappa kvaliteten, då den är oerhört viktig för oss.
Under dessa tre år har restaurangen fått mycket fin respons från sina gäster.
– Vi har många nöjda kunder som uppskattar enkelheten, smakerna och att vi använder oss av färska råvaror, avslutar Daniel.