– Vi känner oss verkligen välkomna, det är tydligt att Brommaborna uppskattar ett lokalt alternativ till restaurangerna inne i city, säger Mika Savinainen.
Han driver Texas Longhorn i Bromma tillsammans med Petri Utriainen, och duon kan nöjt konstatera att gästerna vallfärdat till restaurangen sedan dörrarna slogs upp i juli.
Texas Longhorn har funnits i över 20 år och är i dag ett väletablerat koncept med gott rykte. Hit kommer kunder i blandade åldrar för att njuta av vällagat kött – tillagad på restaurangens kolgrill. Som tillbehör väljer man sedan mellan bakad potatis eller pommes frites, samt ett stort utbud av tillbehör.
Revbensspjäll, fajitas och chiligryta är andra populära val, samtliga med smak av Texas.
– Du väljer själv hur stor stek du vill äta och betalar därefter. Bra för plånboken, men även för miljön – vi kastar väldigt lite mat, förklarar Petri.
Sedan i början av oktober serveras man i Bromma också lunch. På menyn finns ett tiotal hamburgare, samt sallader. De flesta rätter på menyn finns som vegetariskt alternativ – mycket populära sådana.
– Vår vegetariska meny får oerhört goda omdömen, berättar Mika stolt.
Restaurangen har drop-in alla dagar och här samlas allt från idrottsföreningar, till ungdomar, barnfamiljer eller
kollegor på lunchmöte. Är det fullsatt rekommenderar ägarna att börja med ett besök i baren.
– Baren är ett trevligt tillhåll. Du kan ta en fördrink eller lättare tilltugg. Vi gör till exempel Brommas godaste Irish coffee.
Efter succéstarten arbetar Texas Longhorn i Bromma nu vidare för att ytterligare möta besökarnas önskemål. Efter årsskiftet ska ett nytt rum stå klart, utrustat med projektor och anpassat för möten, avslöjar Mika och Petri.