163011 RN
163011 RN0
163011 RN
163011 RN0

Vällagad mat på kvarterskrog i ny kostym

Några av Örebros bästa luncher serveras numera, till mångas förvåning, på Restaurang och Pizzeria Nobel. Det gamla ölhaket på Väster har efter hårt och enträget arbete framgångsrikt förvandlats till en trivsam kvarterskrog dit gästerna återvänder flera gånger i veckan för att njuta av hemlagad mat och skön stämning till rimliga priser.

När Angel Oliver förvärvade Restaurang och Pizzeria Nobel för fyra år sedan var han medveten om att han stod inför en rejäl utmaning. Restaurangen var känd som ett ganska bedagat hak med en inte så ambitiös meny.


– Jag började med en rejäl uppfräschning av lokalerna och sedan har vi förlitat oss på att ryktet om vår goda hemlagade mat ska sprida sig bland örebroarna, berättar Angel vars modiga satsning sakta men säkert har visat sig vara lyckad.


Många lunchgäster kommer för en av stans bästa salladsbufféer. Varje dag serveras minst tio olika blandade sallader. Alltifrån coleslaw till tomat- och mozzarellasallad. ”Man vill inte sluta äta salladen” – för att citera Lunchpatrullen från Nerikes Allehanda.


Luncher består av till stor del av klassiska rätter från det svenska husmansköket, som raggmunk med fläsk, herrgårdsstek med gelé och gräddsås samt torsk i ugn.


– Vår kock är skicklig och lagar mat från grunden, berättar Angel och tillägger att det också bakas bröd och kakor i köket varje dag.


På kvällarna serveras en ambitiös à la carte-meny från vilken man kan beställa både mellan tillfälliga gästspel och permanenta klassiker.


– Även på kvällarna serverar vi hemlagad mat, säger Angel.


Hamburgare gjord av egenmald högrev serverad med både klassiska och mer nytänkande tillbehör att välja mellan, plankstek gratinerad på gjutjärn och grillad lax med dillkryddad räkröra är bara några exempel som får det att vattnas i munnen.


Även pizzorna håller hög klass. De pryds av exempelvis färska champinjoner, ruccola, färsk ananas och handskalade räkor. Naturligtvis på en grund av hemlagad tomatsås och toppade med ett rejält lager god ost.


Gästerna är en salig blandning av grannar och tillresta. Här – på vad som kommit att utvecklas till en gemytlig kvarterskrog – äter och trivs numera både barnfamiljer, äldre och par i en härlig mix. Många kommer tillbaka flera gånger i veckan.


– Jag får dagligen höra gäster som uttrycker stor förvåning över hur bra vår restaurang blivit, och de säger att de ska rekommendera alla de känner att äta hos oss, ler Angel med välförtjänt stolthet.


Succén är tack vare den engagerade och duktiga personalen.

2016-06-02
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies