173033 WW1
173033 WW2
173033 WW1
173033 WW2

Upptäck vilda västern på Wild West Steakhouse

Varför ändra ett vinnande koncept? På gemytliga Wild West Steakhouse i Örebro serveras saftiga biffar och hemrökt revbensspjäll med klassiska tillbehör som sås och potatis. Smakerna är välkända och portionerna väl tilltagna. Från Wild West går ingen hungrig.

Wild West Steakhouse är en framgångssaga med rötter i Halmstad. 


– Den första restaurangen öppnades i Halmstad för 10 år sedan, berättar Tommy Wiklund som driver Wild West i Örebro. 


Restaurangen i Halmstad blev snabbt en framgång och i dag tillhör den en av Hallands mest besökta restauranger. År 2012 tog man konceptet till Örebro och nu har man alldeles nyligen öppnat ytterligare en restaurang i Stockholm. 


Vad är det då som gjort att Wild West har blivit en sådan enorm succé? Tommy Wiklund har flera svar på den frågan.


– I dag är det vanligt att krögare satsar på så kallad fine dining. Det finns så många stjärnkockar med höga ambitioner och jag tror att många människor längtar tillbaka till det enkla som vi har att erbjuda, förklarar han. 


På Wild West går maten i amerikansk stil och serveras i rikliga portioner på rejäla tallrikar. Till maten dricker man med fördel ett stort glas Coca cola med is eller kanske en stor, stark och iskall öl. 


– Vi erbjuder pulled pork, lågtempererad fläskkarré som rivits i strimlor och frästs i BBQ-sås. The Mighty Bison - en hamburgare gjord på bisonkött och serveras med cheddarost, aioli, lök och tomat. Vår mest kända rätt är dock Smoked Baby Back Ribs. Vi röker våra ribs själva och penslar dem med en BBQ-glaze som smakar rökigt och kolgrillat, berättar Tommy. 


173033 WW3


Naturligtvis finns en särskild meny anpassad till restaurangens yngre gäster. Menyn är väl tilltagen och rätterna har namn efter karaktärerna i Lucky Luke - cowboyen som skjuter snabbare än sin egen skugga. På menyn finns även en mängd förrätter och desserter att välja mellan. 


– Vi har också en mängd vegetariska alternativ för den som inte äter kött samt fiskrätter för den som föredrar det. 


Förvänta dig mycket nöje 


Även inredningen går i vilda västernstil. Mörkt trä och bjälkar i taket för tankarna till en klassisk saloon med inslag av loge. Lite ruffigt, genuint och väldigt mysigt beskriver stämningen bra. Restaurangen har plats för 200 sittande gäster och på sommaren öppnar man upp halva lokalen och skapar på detta sätt en väl tilltagen och mycket bekväm uteservering.


Trubadurer och dansande servitriser sätter ytterligare prägel på restaurangen. Flera gånger under kvällen tar de volangklädda servitriserna plats på scen för ett dansnummer som framförs till klassisk countrymusik. Ett mycket uppskattat inslag som sprider glädje och skratt hos både små och stora besökare.


Många av gästerna är barnfamiljer men även en hel del nöjessugna hittar hit, menar Tommy och berättar om möhippor, svensexor och födelsedagsfiranden. Restaurangen kan abonneras och för sällskap på över 35 personer finns flera olika buffémenyer att välja mellan. En kul idé för företagare som vill bjuda anställda och kunder på en unik upplevelse. 


Något som är populärt framförallt i julbordstider.


– Till jul dukar vi upp ett svensk-amerikanskt julbord med underhållning och spektakulära menyinslag såsom pytonorm och vildsvinsskinka, skrattar Tommy och tillägger att dessa rätter mest står på bordet som extra krydda. I övrigt är julbordet fullt av välkända och älskade rätter. 


Fredags- och lördagskvällarna är välbesökta och Tommy rekommenderar att man bokar bord i förväg. 


Restaurangen ligger i samma lokal som Lek och Buslandet på Skomaskinsgatan 2 och många väljer att avsluta sin dag på leklandet med en middag på Wild West Steakhouse. 


Sedan starten för fem år sedan har det bara gått framåt för restaurangen och framtiden ser mycket ljus ut. Tommy hoppas att han inom en snar framtid ska kunna utöka sina öppettider och hålla öppet även på vardagskvällarna. En satsning på luncher känns inte heller helt otrolig. 


– Vi jobbar ständigt på att förnya vår meny. Våra mest populära rätter kommer alltid att finnas på menyn men vi vill också göra plats för nyheter från det amerikanska köket, avslutar Tommy. 

2017-05-24
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies