Edsbacka krog är den första restaurangen i Sverige som belönades med två stjärnor i Guide Michelin. Efter att ha drivit den ofantligt framgångsrika och kända krogen i 20 år öppnade kocken och krögaren Christer Lingström Edsbacka Bistro som en bakficka på andra sidan Sollentunavägen. Och även bistron är i dag prisad och omnämnd i White Guide som en av Sveriges bästa restauranger. Numera står Britt-Marie Bäcke för ansvaret.
– De förändringar jag gör genomför jag med största respekt och beundran för Christers gärning, försäkrar hon och berättar att stamgästerna var lite oroliga i början.
– De var rädda för att jag skulle ta bort paradrätten Kalvlever Anglais, ler Britt-Marie.
Något som hon naturligtvis inte gjort.
Redan innan Britt-Marie tog över driften av bistron hade hon ett långt och väldigt spännande yrkesliv i bagaget. Denne restaurangentreprenör, knäckebrödsbagare, sommelier och skapare av ett vinspel som nått så långt som till Vita Huset har tagit sig an Edsbacka krog med ett brinnande engagemang och imponerande beslutsamhet.
– Christers meny bestående av klassisk svensk husmanskost med tydligt franska influenser har jag i stort sett lämnat orörd. De förändringar jag genomfört hittills handlar mer om olika evenemang och tjänster, berättar hon.
Britt-Marie vill bevara den rustika och hemtrevligt slamriga bistromiljön men genom att måla väggarna och byta ut de tunga gardinerna är hon på god väg att skapa en lite ljusare interiör.
Hon har renoverat övervåningen och här erbjuder hon nu endagskonferenser med alla moderniteter och inklusive trerätters lunch eller middag till vilka hon gärna föreslår ett passande dryckespaket.
Vidare har hon satsat på Fredagskassen. En kasse för avhämtning innehållande förrätt, varmrätt och efterrätt. En härlig inledning på helgen!
– Andra exempel på våra events är champagneprovning med sabrering och musikquiz med artisten och vinentusiasten Petter, berättar Britt-Marie.
Välkommen till Edsbacka Bistro för mat, miljö och aktiviteter som ingen annan kan erbjuda under samma tak!