Bakom Zushis tre fina restauranger, två i Helsingborg och en i Malmö, står den kreativa och flitiga entreprenören Tung Bui. Hela hans ide om att bli restaurangägare härstammar till hans kärlek till de japanska smakerna, då främst sushi. Tung har sin helt egna unika take på sushi och japas, det vill säga japanska smårätter. Detta har resulterat i otroligt många positiva recensioner på tripadvisor, där de idag ligger etta på listan över de 200 mest omtyckta sushirestaurangerna i Skåne. Mycket talar för att restaurangen Zushi förmodligen har den bästa sushin i Helsingborg.
- Hantverket och kreativiteten bakom skapandet av sushi har alltid varit något som fångat mig. Jag testade de flesta sushiställena här i Skåne men saknade något som var bättre och annorlunda. Därför startade jag Zushi berättar Tung.
Det går samma röda tråd genom hela menyerna på Tungs tre restauranger här i Skåne. Här hittar du garanterat något som du kommer att älska från den väl tilltagna menyn. Det finns olika variationer av japanska smårätter så som kött, fisk och skaldjursrätter. Zushi har även fullständiga rättigheter och kan därför rekommendera passande vin, öl, drink eller cocktail.
Inne i den japanska restaurangen så omfamnas man av en mysig, trendig miljö där lyx har blivit deras signatur med inredningsdetaljer som sakuraträd, mycket speglar och silverdetaljer. Liksom presentationen och uppläggningarna av sushin så har man slagit på stort när det kommer till inredningen på Zushi. På Tungs restauranger är det enkelt och smidigt att beställa, även för den oerfarna.
- Det ska vara lätt för alla att beställa och därför har vi mycket bilder i våra menyer. Vi har även vår egna app där man snabbt kan lägga en beställning för hemkörning eller upphämtning säger Tung.
Kvaliteten på maten hos Zushi är något som fortsätter att locka fler och fler besökare från hela Skåne men även från Helsingör och Köpenhamn. Deras unika sätt att göra sushi på är också en bidragande faktor till de goda omdömena.
- Vi är kända för vårt sätt att göra sushi, många tror att sushi är en kall maträtt men vi använder oss av ljummet ris vilket ger en annan konsistens till sushin som gör att det smälter i munnen förklarar Tung.
Här används endast färsk fisk av toppkvalitet som kombineras med olika smaker för att ge dig den bästa matupplevelsen.
- Det gäller att ha den kreativa ådran och att vara uppfinningsrik. Det ska inte bara smaka bra utan det ska se bra ut när du får din tallrik. Man kan göra sushi på oändligt många sätt, därför brinner jag för sushi säger Tung.
Tung berättar vidare att det ska finnas en umamikänsla med sushin, när allt kombineras ska det smälta ihop vilket är något man ofta säger i Japan. Detta tankesätt är något som all personal på Zushi är väl införstådda med då de får genomgå omfattande utbildning innan man får hantera och tillaga maten.
- Jag får ständigt inspiration av att resa runt och själv utforska nya saker och jag lär mig mycket av mina kollegor som också är restaurangägare förklarar Tung.
Ambitionen för Zushis framtid är att expandera och öppna i flera städer samt att bli en väl etablerad franchisekedja.
- Trots att det ibland är svårt att räcka till när man driver tre restauranger så ser jag mig själv öppna fler restauranger i framtiden berättar Tung som med kreativitet och stort engagemang driver Zushi i Helsingborg och Malmö.