132111jacobskebab

Förser restauranger med prisvärd kvalitetskebab

Sedan Rimon Yakoub tog över Jacobs Kebab för drygt sju år sedan har flera förändringar skett. Namnet är nytt, verksamheten är numer ett aktiebolag och lokalerna har tredubblats. Investeringar i nya maskiner, bilar och frysrum har även gjort att kebaben, gyrosen och falafeln är godare än någonsin – försvinnande god.


Jacobs Kebab levererar både kebab, gyros, kycklingkebab, köttfärs och falafel med ungefär 18 mils radie kring Eskilstuna. Gyros och kycklingkebab importeras från Danish Crown, medan kebab och falafel tillverkas på plats. Kebabtillverkningen börjar med att biffkött importeras i stora bitar och mals dagen efter ankomst för att sedan frysas ned.
– Sedan kryddar vi med en egenblandad kryddning av salt, vitlök, lök, salt, vitpeppar och muskotnöt. Om kunden handlar större mängder kan vi ordna kryddor efter önskemål. Efter det börjar vi bygga spetten som grillas och säljs till restauranger, grillar och pizzerior, berättar Rimon.
I fabriken är man väldigt noggrann med att köttet aldrig ska hanteras i högre grader än det rekommenderade och man passerar alltid miljökontrollerna utan problem. En självklarhet kan man tycka, men faktum är att många slarvar med detta.
– Det är bra och väldigt viktigt för oss. Man kan alltid lita på att allt kött som kommer hit kontrolleras, varenda kartong!
En dag i veckan fokuserar Rimon och hans medarbetare på falafeltillverkningen. Och den vegetariska rätten, vars huvudsakliga innehåll är proteinrika kikärtor, börjar bli alltmer populär.

2013-04-10
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies