124019.utomhuskok.se.bild1

Godare mat lagad i utomhuskök

Gillar du att laga mat utomhus och vill ha ett avdelat rum i din trädgård för detta ändamål? Då är det är dags att installera ett utomhuskök från City Bygg & Badrumsrenovering i Sverige AB. En trevligare atmosfär får man leta efter.

De flesta matlagningsglada människor håller säker med om att det är en speciell känsla att laga mat utomhus. Det märks inte minst på mängden grillar som tas fram i vårt land så fort solen kommer fram. Men det finns de som gärna lagar mat utomhus under årets alla årstider, som Michael Nilsson till exempel. Han driver City Bygg & Badrumsrenovering i Sverige AB som nu lanserar ett nytt koncept – utomhuskök.

– Jag har alltid älskat att laga mat och är särskilt intresserad av matlagning utomhus, som grillning, wokning och pizza tillagad i vedeldad ugn, berättar Michael.

 

Det var när Michaels amerikanska släktingar berättade att antalet utomhuskök fullkomligt exploderat på andra sidan Atlanten som han bestämde sig för att ta konceptet till Sverige. Intresset för mat och matlagning har ökat under senare år och Michael kände att tiden var mogen att ta intresset ett steg längre.

– Att laga mat i en trevlig utomhusatmosfär, med plats för både matlagning och sociala aktiviteter, ger en helt annan upplevelse än att laga maten inomhus, menar Michael.

 

Grillar, rökar, fritöser och wokbrännare är exempel på redskap som gör att maten blir extra god. Tyvärr genererar de också en hel del os och av den anledningen är de inte särskilt praktiska att ha inomhus.

– Vi installerar de matlagningsenheter som varje kunden vill ha, designat på ett sätt som passar villan och trädgården. Förutom matberedningskomponenter installerar vi även till exempel vinkylar, kylskåp, diskho och ismaskiner. På så sätt kan varje villaägare skapa sig en naturlig samlingsplats för det sociala umgänget, säger Michael.

Utomhusköket blir ett eget rum i trädgården och det finns ingen anledning att gå någon annanstans.

– Vårt stundtals bistra klimat kan kompenseras av tak, skjutbara väggar och infravärmare som omsluter rummet. Det blir som det italienska sättet att äta. Man håller sig i köket och äter och umgås i flera timmar.

2012-08-28
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies