Italienskt i ordets rätta bemärkelse
Garage Del Gusto betyder ”smakgaraget” och bjuder på ett mångfacetterat men samtidigt enkelt koncept med smakupplevelse som den gemensamma nämnaren. Här ryms såväl delikatessbutik, event och enkel restaurang som vinbar och espressobar. Allt i sann italiensk och ekologisk anda av högsta kvalitet.
Att så många restauranger vill kalla sig italienska utan att kunna bjuda på något genuint italienskt är inget vidare, menar Louise Falcone Borg och Fabio Bandinelli.
– När varken ägare, personal eller produkter är italienska trots att man hävdar att restaurangen eller butiken är det. Det är bara fusk! Vi känner inte igen oss i alla dessa ställen, utbrister Louise Falcone Borg, som är halvitalienska och har bott sju år i Italien.
Kombinationen av delikatessbutik, café, bar och restaurang där butikskunden kan bli gäst som serveras och smakar på det som säljs är genuint italiensk. Många svenskar däremot är inte bekanta med konceptet. Men när man väl stiger in på Garage Del Gusto på Västmannagatan 54 i Stockholm förstår man det geniala i att inte dela upp de olika verksamheterna utan i stället låta de samverka. För att kunna ta en kaffe eller ett glas vin medan man väntar på take away-maten, eller att kunna prova de produkter som säljs i butiken ger mervärde.
Med äkta råvaror producerade utan genvägar och utvalda med omsorg är devisen att allt måste vara italienskt och så gott det går ekologiskt och från Toscana.
– Vill du som kund veta vad du ska ha i sin kropp borde du få själv välja, och det är därför vi väljer ekologiskt så långt vi kan, säger Fabio Bandinelli.
Garage Del Gustos färska och handgjorda pasta (där kunden väljer ingredienserna) och väl utvalda ostar och charkprodukter är endast några exempel på de ekologiska delikatesser som går att köpa här.
2014-06-16
Dela artikel