EM_Smalltowngirls_01
3-5 min lästid

Smalltowngirls – catering och foodtruck med spännande smaker

Vill du ha tid att faktiskt vara med på festerna du bjuder in till? Är du trött på att laga mat och diska i timmar innan och efter tillställningen? Vill du bjuda dina gäster på en skräddarsydd meny med vällagade smaker från världens alla hörn? Ja, då är Smalltowngirls perfekt för dig! Kocken och matentreprenören Jessica Bomgren hjälper sedan 2020 sina kunder med såväl förstklassig mat som tid att njuta.

- Det är jättepopulärt här på sommaren. När det är fint väder är det helt knökat! förklarar Jessica Bomgren när vi ses på nyöppnade glasserian Isladan vid vackra Hanhals holme utanför Kungsbacka. 


Namnet är inte som man kan tro en anspelning på de frysta läckerhet som hon och dottern Nellie serverar. Nej, det hänger snarare ihop med byggnadens historia. Här förvarade man nämligen en gång i tiden is till traktens fiskebåtar. År 2020 öppnade det första glasscaféet och sedan början av juni i år är det alltså kocken och matentreprenören Jessica Bomgren som står för verksamheten. 


Kulinariska läckerheter sedan 2020


Det är dock inte i första hand glasserian som är anledningen till att vi begett oss till i Isladan. Nej, vi är här för att höra mer om den verksamhet som är Jessicas verkliga skötebarn – foodtrucken och cateringfirman Smalltowngirls. 


Under det namnet har hon sedan 2020 gjort sig känd som en pålitlig och uppskattad leverantör av kulinariska läckerheter till alla slags evenemang – från den lilla trädgårdsfesten till den stora marknaden. 



“Det blir en happening när vi kommer!”


När du tänker på foodtrucks får du kanske främst upp bilder av hårt nischade matvagnar som står uppställda på fasta platser, särskilt populära som lunchalternativ på universitetscampus eller utanför stora företag. Smalltownsgirls är dock en helt annan typ av verksamhet.


- Jag skulle bli jätteuttråkad om vi bara serverade samma mat på samma plats, skrattar Jessica. Vi står aldrig någonstans och säljer lunch till exempel, utan det är bara bokningar. Då blir det en happening när vi kommer och det är det som är charmen!



Stor valfrihet och det lilla extra


Vilken mat som serveras är helt upp till kunden. Jessica stämmer av och lyssnar in, gör menyförslag och diskuterar ändringar. Råvarorna är alltid så lokala som möjligt, till exempel serverar man kött från Tjolöholms gård. 


- Det är ett levande flöde, förklarar hon. Vi bollar fram och tillbaka för att komma fram till en perfekt meny för just den tillställning som kunden har i åtanke. Och självklart kan vi tillgodose alla olika allergier och kostpreferenser! 



Vi försöker alltid få till det lilla extra, både vad gäller utseende och smak. Det är väldigt viktigt för oss att inte fastna i ett fack och fortsätta laga samma sak igen och igen. Vi har haft allt från långkokt gulasch och hamburgare till fine dining och små snittar. När folk frågar vilken inriktning vi har brukar vi säga att vi gör saker som är gott – jäkligt gött ska det vara!



En kreativ kock som kan sina smaker


Att erbjuda den här bredden kräver så klart sin kock. 


- Det är naturligtvis mer krävande att jobba på det här sättet, men också mycket roligare, konstaterar Jessica. Jag får vara kreativ och varje evenemang blir en ny utmaning.


Hon har också den breda matbakgrunden som krävs. Genom åren har hon jobbat som kock i alla upptänkliga sammanhang och lagat både lunch och a la carte. Att hon verkligen kan sin sak i köket bevisade hon inte minst när hon 2013 som en av bara 20 deltagare tog sig hela vägen till slutkvalet i Gävle i Sveriges mästerkock. Hon kan kort sagt sina smaker och vet hur man lagar det mesta.



“Vi sköter allt – kunden kan fokusera på att njuta av festen!”


Ja, inte undra på att Smalltowngirls har blivit ett så älskat inslag på alla möjliga slags evenemang, från privata tillställningar som bröllop, studentmottagningar och dop till företagsfester, invigningar och after works. Jessica och Nellie glädjer också besökare på marknader och mässor. Just glädjen de sprider är det bästa med att driva en foodtruck, i alla fall om man frågar Jessica:


Det bästa tycker jag är att kunden faktiskt kan vara med på festen. Hon eller han behöver inte stå i köket och tänka på att servera allt i rätt tid. Det tar vi hand om så de kan fokusera på att njuta!

2024-07-03
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies