EM_Kafe_Lilly
3 min lästid

Mysigt Kafé med Hembakad Hållbarhet

Med stor omtanke bakom de handplockade råvarorna som används i bakningen och matlagningen så har Kafé Lilly i Bålsta något smarrigt för varje tillfälle. Menyn består av allt från lättare luncher till bakverk, matiga mackor, bullar, sallader, pajer, soppor och sist men inte minst de populära räkmackorna som har blivit en storsäljare i Bålsta. Kafé Lilly erbjuder även catering från en smalare meny.

Madeleine Ghanatis barndomsdröm som alltid funnits med henne gick i uppfyllelse när hon fick chansen att öppna ett alldeles eget familjärt och mysigt kafé i Bålsta. 


-Jag måste göra det här nu, jag kan inte skjuta mer på den här drömmen, tänkte jag när omständigheterna tvingade mig att omvärdera min dåvarande situation och möjligheterna att ta detta steg öppnade sig. Att äntligen ha tagit det steget kändes både läskigt och jättekul berättar Madeleine som slog upp dörrarna till Kafé Lilly för ungefär ett halvår sedan.


- Allt som vi gör här görs verkligen med omtanke och kärlek. Vi tillverkar mat som vi kan stå för på bra råvaror. Därför vill vi hålla menyn smal och av hög kvalitet men då och då slänger vi in en utmanare på vår meny för variationens skull förklarar Madeleine vidare.


Det goda ryktet om Kafé Lilly spred sig snabbt från mun till mun och Madeleine fick en rivstart utan dess like. I dag kommer kunder hit till kaféet för att avnjuta deras matigare mackor, olika varianter på sallader eller soppor till lunch och en del slår sig ner för att ta en gofika med bullar, bakverk och kakor. Allt förutom landgångsbrödet till smörgåstårtorna görs från scratch här på Kafé Lilly med ambitionen att använda så mycket lokalt och hållbart producerade ingredienser för att kunderna ska få så rena produkter som möjligt till ett stående sortiment.


Det var via kontakter som fick hon tips om lokalen som tidigare varit en måleriaffär, det fanns mycket jobb att göra för att anpassa lokalen till den nya verksamheten som nu skulle ta form här i Bålsta. Madeleine smygöppnade Kafé Lilly i slutet av februari 2022 kring fettisdagen och förväntningarna kring det nyöppnade kaféet överträffades sannerligen. 


- Det var självklart en omöjlig uppgift att försöka förutspå efterfrågan direkt när man precis har öppnat upp en ny verksamhet. Men efterfrågan blev över förväntan och jag fick stå och rulla semlebullar hela den dagen skrattar Madeleine.


- I framtiden ser jag gärna att vi har en brödhylla här på Kafé Lilly med ett sortiment av färskt bröd varje dag, i en större utsträckning än det vi har att erbjuda idag säger Madeleine. 


- Det är en balansgång med att tillgodose efterfrågan och önskemål och att samtidigt lita på vad man vill stå för som entreprenör. För mig är det otroligt viktigt att jobba smart och att ha ett utbud av hembakade, rena produkter berättar Madeleine avslutningsvis. 

2023-03-01
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies