156054 BH
156054 BH0
156054 BH
156054 BH0

Nytänkande möter klassiskt bakande

Frukost, smörgåsar, smörgåstårtor, bullar och matbröd – det är en del av vad du hittar hos Bagar'n Hornstull på Långholmsgatan 23. Kundkretsen består av både företag, förbipasserande och boende i området. Och bageriet, vars surdegslimpa går åt som smör i solsken, har även blivit populärt i vegankretsar.

Bagar’n Hornstull drivs sedan 2001 Mats och Carina Hammargren då de tog över verksamheten. Mats Hammargren är andra generationens bagare och har precis firat 40 år i branschen. Han utgår från sig själv som konsument när han sätter priserna och har ett nybakt sortiment till stängningsdags.

Bageriet besöks av drygt 700 kunder varje dag och har något för alla. Speciellt veganer är lyriska över det sällsynta sortiment som även de kan ta del av. Som till exempel munkarna som är gjorda från grunden och friteras i bageriet, liksom croissanterna, fyra sorters bullar och småkakor som bakas på vegetabiliskt fett.
   – Antalet veganer har blivit ganska många och hittar de någonting som de gillar sprids ryktet, säger Carina Hammargren.

Bagar’n Hornstull, som förser Frälsningsarmén med överblivna bakverk, levererar också sina handgjorda hamburgerbröd till fem restauranger. Oavsett vad det är som bakas följer det bageriets gyllene regel om att inte snåla med något. Det är ordentligt med ingredienser – bakverken ska vara en smakupplevelse.
   – Vi är basic i det avseendet. Så som kanelbullar smakade för 30 år sedan, så smakar de hos oss i dag också, säger Mats Hammargren.

Här är dialogen med kunden en självklarhet. Resultatet är ett sortiment som får kunderna att brista ut i lovord på sociala medier med kommentarer som ”Favoritbageriet i Stockholm utan tvekan” eller ”Tack för alla goda bullkransar – våra besökare mumsade i sig alla 15 på två och en halv timme - och vi fick gå ner och köpa de två sista ni hade kvar”.

2015-10-21
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies