157068 KH0
157068 KH
157068 KH1
157068 KH0
157068 KH
157068 KH1

Sätter Kumla på hotellkartan

Mitt i centrala Kumla ligger ett hotell med framtiden för sig. På Kumla Hotel satsar man på att erbjuda alla gäster vällagad mat, bekväm övernattning och en gemytlig stämning. Flexibilitet och trevnad är ledord för verksamheten som satsar stort på att sätta Kumla på hotellkartan.

Centralt belägna Kumla Hotel har ett bra läge med närhet till både flyg, tåg och övriga kommunikationer. Ny ägare är Toini Gyllin och Kenneth Boberg, två hotellentreprenör med stora och spännande planer för hotellets framtid.

Trevnad är ett ledord för denna duo. På gemytlig gotländska återkommer Kenneth Boberg flera gånger under samtalet till att han vill att människor ska ha det mysigt.

– Vi öppnar inte en pub för att folk ska dricka så mycket alkohol som möjligt, utan för att våra gäster ska ha det trevligt, säger han med eftertryck och tillägger att de alltid vill bidra med något.

En känsla av välbefinnande kanske man kan kalla det. Den nyöppnade puben som delägarna talar om har än så länge ingen ingång från gatan – men det är något som står på agendan och kan ske mycket snart.

Kenneth och Toini har många passioner och vällagad mat är en av de största. I köket har de två anställt en ung och driftig kock, alldeles nyligen examinerad från restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan.

– Han är otroligt smaksäker och full av kreativa idéer, berättar Kenneth Boberg, som själv är en hejare på den mer traditionella matlagningskonsten.

Tillsammans kan de två kockarna erbjuda Kumla Hotels gäster en meny bestående av klassisk svensk husmanskost med modern touch.

Varje dag serveras ambitiösa och uppskattade luncher. Utöver den prisvärda lunchbuffén, där dryck, soppa, bröd och sallad ingår, kan man välja mellan rätter som pankopanerad spätta med limekräm, rödvinskokt högrev med skogschampinjoner och tryffelmos eller kanske raggmunk med fläsk och rårörda lingon.

– Jag har köpt in en kolgrillsugn som kan användas både ute och inne, och som man kan grilla alla typer av köttbitar i, utbrister Kenneth Boberg lyriskt.

Kolgrillen kommer säkerligen att gå varm på nyårsafton då många redan har bokat bord här för att fira in det nya året till en meny bestående av klassisk vällagad festmat ackompanjerad av god dryck och trevlig stämning.

Men man ska inte gå händelserna i förväg, innan det nya året är slut ska även julen välkomnas. Och på Kumla Hotel gör man det genom att servera ett klassiskt svenskt julbord. Flera sorters hemgjord sill, köttbullar och pastejer – allt som hör den svenska julen till dukas upp i överflöd.

För många hotellgäster är frukosten själva essensen av en lyckad vistelse.

– Vår morgonbuffé är en klassisk svensk hotellfrukost – vällagad och innehåller något för alla smaker. Vi har nybakat bröd, ägg, bacon, pålägg, olika sorters juicer. Är det något som saknas eller om någon har behov av specialkost kan vi alldeles säkert fixa till det, säger Kenneth glatt.

Även på dryckesfronten märks ägarnas passion. Inte i stor mängd men däremot av god kvalitet. Öl från lokala småbryggerier, vällagrad whiskey och ett glas riktigt gott vin är något som sätter guldkant på tillvaron.

– Så småningom hoppas vi kunna erbjuda både öl-, vin- och whiskeyprovning här på hotellet, säger Kenneth som har goda känningar bland landets konnässörer.

Att prata mat med denne gourmet ska man sannerligen inte göra på tom mage.

Hotell Kumla har 37 stilrent inredda rum. Alla med badrum, kabel-tv och kostnadsfritt trådlöst internet. Här finns enkelrum och dubbelrum i budget-, standard- och superiorklass. Den största gemensamma nämnaren är de sköna sängarna.

Med sitt centrala läge och sina rymliga och trevliga lokaler är Kumla Hotel väl anpassat för konferenser med ett deltagarantal på upp till 40 personer. Man erbjuder flexibla och specialanpassade lösningar för varje enskild konferens.

Här finns förutom god mat och modern teknik även fantastiska aktivitetsmöjligheter. Kenneth Boberg och hans personal hjälper kunden mer än gärna att organisera och planera konferensen.

För den golfsugna har Kumla Hotel ett flertal paketlösningar och erbjudanden i samarbete med Mosjö Golfbana, Gustavsviks Golfbana och Kumla Golfklubb. I en eller två nätter kan du kombinera härligt boende och tvårätters middag med spel på valfri golfbana.

– Vi står till tjänst med skjuts ut till banorna, ett rum för förvaring av utrustningen finns naturligtvis här på hotellet och vi skickar med välfyllda mellanmålspåsar för en härlig golfdag utan sura miner, ler Kenneth.

Att denne entusiastiske man har flera lyckade hotell- och restaurangprojekt i ryggen är inget som förvånar. Full av energi och framtidsplaner ser han fram emot att få ta med sig Kumla Hotel in i en ny och framgångsrik tid. På vägen dit ska han se till att ha det väldigt trevligt

2015-11-30
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies