192067 UB2
192067 UB1
192067 UB2
192067 UB1

Må-bäst-fika tar över hela Norden

Det går att välja bort den onyttiga kanelbullen mot ett supernyttig raw food-bakverk utan att för den del välja bort att fika! Unbakery bakar makalöst fika utan ugn.

       Fika ses internationellt som ett svenskt fenomen. Svensken älskar sitt fika, kaffe eller latte med bulle. Den hälsovåg som sveper över svenskarna innebär att det både produceras och efterfrågas nyttigare alternativ till det klassiska konditoriutbudet. 

       Unbakery bakar exakt lika vackra och goda bakverk och tårtor som vilket traditionellt bageri som helst. Skillnaden ligger i att det är hälsosamt och näringsriktigt med ekologiska, rättvisemärkta och naturliga råvaror utan tillsatser. Fika som får oss att må bättre. 

       – Vi använder varken gluten, laktos, raffinerat vitt socker eller konserveringsämnen i våra bakverk. Råvarorna är helt veganska och naturliga. Vi bakar med nötter och fröer istället för mjöl, vegetabiliska oljor istället för mejeriprodukter och frukt, bär och dadlar istället för raffinerat socker. 

       Unbakery startades av Malin Hernström och Jonathan Boutin. Företaget äger och driver Sthlm Raw. Caféet vid Hornstull som har blivit recenserat i White Guide´s café- restaurangguide med fantastiska 25 poäng och den beskrivande rubriken ”Rågott i Stockholm”. 

       – Vi är oerhört stolta och glada, säger Malin och berättar vidare att utmaningen inte enbart handlar om att hitta de ingredienser de använder, som ska vara oraffinerade och icke-animaliska, utan att också smaken ska vara lika lockande som de bakverk vi normalt vill ha när vi fikar. 

       – Men där är vi kompromisslösa. Vi har både smak och utseende på vår fika. Det går ofta att se vilka bär och frukter som ingår i våra tårtor. Tårtorna passar verkligen alla. Många föräldrar beställer från oss till sina barnkalas. Vi gör till och med våningstårtor till bröllop. 

       Malin, licensierad personlig tränare och född med en fantastisk konditor-gen, bakade sina första raw food-tårtor i Skogås, söder om Stockholm. Hon ville utmana såväl mellanmålet som det klassiska fikautbudet och erbjuda ett nytt, annorlunda, godare, och hälsosammare fikaalternativ. Hon har lyckats. 

       – Vi är enormt glada över att få finnas på flera av Stockholms absolut främsta caféer. Även hotell, träningsanläggningar och matbutiker är intresserade av våra produkter. I och med att våra bakverk är frysbara erbjuder vi bakverk med noll matsvinn. 

        Unbakery som i princip stormar fram på den svenska marknaden har nu knutit kunder till sig i både Finland och Norge. 

        – Vi slår rekord efter rekord i produktion, ler Malin och vi har fått lov att investera i nya maskiner och jobbar med att utveckla utbudet för att möta efterfrågan och framtiden. 

2019-03-28
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies